#VERNIEUWBOUW


Kandinsky gaat verbouwen!

door Mark Daalderop

Na jaren van voorbereidingen is het volgend schooljaar dan eindelijk zo ver: we gaan verbouwen! Na afloop van de verbouwing is het klimaat in de school flink verbeterd, zijn er meer pauzeplekken en werkplekken voor onze leerlingen, is de ingang van school aan de hoofdzijde helemaal aangepast en is de achteringang verplaatst waardoor er op die plek een doorgang richting het auditorium is ontstaan. Daarnaast hebben we dan een heuse brugklasvleugel aangebouwd!

Voorbereidingen

Maar hoe gaat zo’n proces van voorbereidingen op de verbouwing eigenlijk? Al bijna drie jaar geleden hebben we met een flinke groep medewerkers en leerlingen nagedacht over onze wensen voor de school van de toekomst. Op basis van die wensenlijst hebben we gekozen wat we wel en niet wilden aanpakken tijdens de verbouwing.

Met deze uiteindelijke lijst is een architect gaan tekenen. Zijn voorstellen zijn door diverse werkgroepen met medewerkers en leerlingen bekeken en naar aanleiding van de feedback weer aangepast. Het geheel van tekeningen gaat in december naar de aannemer die de verbouwing gaat uitvoeren.

En hoe gaat het er precies uitzien?

Het grootste deel van onze plannen zie je straks bijna niet terug, tenzij je naar het plafond kijkt in de lokalen. We steken veel geld in het verbeteren van ons klimaat, zodat het in de zomers in een aantal lokalen niet meer zó warm zal worden. Dit gebeurt ook nog eens op een manier die flink energie bespaart, met een koude-warmtepomp.

De lokalen van beeldende vorming komen dichter bij de binask-lokalen te liggen, de wiskundelokalen komen waar nu de beeldende lokalen liggen. En de achteringang zal dus veranderen van plek, inclusief een doorgang naar het auditorium.

IMPRESSIE PLAFOND VAN EEN LOKAAL

IMPRESSIE VAN DE AULA ZONDER KLUISJES

De hoofdingang en de entree veranderen enorm: hoge ingang met ramen en binnen geen rijen kluisjes (die worden op diverse plekken in de school geplaatst en op termijn vervangen door digitale kluisjes).

Op die manier komen er meer zitplekken in de aula, en ook hier wordt het klimaat verbeterd. Uiteraard blijft de prachtige lichtstraat in ons plafond behouden.

Brugklasvleugel

Na het fantastische aantal aanmeldingen van afgelopen jaar en de goede prognose voor de komende jaren, zien we dat we zonder verbouwing uit ons jasje gaan groeien. Tevens koesterden we al lang de wens om een aparte brugklasvleugel in de school te hebben; een plek waar de eerste klassen een groot deel van hun lessen hebben, zodat ze op een veilige en fijne manier kunnen wennen aan onze school. Tussen de sporthal en ons gebouw is voldoende ruimte om dit te realiseren. Door de aanbouw krijgt de sporthal een prachtige ingang met veel licht. We maken een brug tussen de aanbouw en het huidige gebouw, waardoor het onderbouwplein mooier, praktischer en groter wordt. Omdat het proces van ontwerpen nog net niet is afgerond, kunnen we hier alleen nog een voorlopige tekening van laten zien.

2022-2023, het verbouwingsjaar

We starten volgend schooljaar met de verbouwing. Dit schooljaar worden alle plannen afgerond en wordt er een aannemer gezocht. In de zomer zullen we een deel van de school verhuizen. De bovenbouwklassen (m4, h4,5 en v4,5,6) volgen tijdens de verbouwing, die één schooljaar duurt, hun lessen in het voormalig schoolgebouw van Het Rijks aan de Hatertseweg (nog geen 5 minuten van onze eigen school vandaan). Dit gebouw wordt helemaal naar onze wensen ingericht. De bovenbouwklassen ondervinden zo geen hinder van de verbouwing én maken plaats in school, zodat er verbouwd kan worden. De onderbouwklassen zullen de eerste helft van het jaar les krijgen in de ene helft van onze school; de andere helft wordt op dat moment verbouwd. Halverwege het jaar wordt er gewisseld en volgen ze les in de andere helft van de school. Alle bouwwerkzaamheden met veel herrie zullen voor en na de lessen uitgevoerd worden, zodat ook de onderbouwklassen minimaal hinder gaan ondervinden van de verbouwing.

Aan het eind van schooljaar 2022-2023 is de verbouwing klaar, en is onze school helemaal klaar voor de toekomst!

Vond je dit een interessant artikel? Deel het met je vrienden!