#HUNWERELD


Waar houden onze docenten van?

Docenten, het lijkt wel alsof je ze vaker ziet dan je eigen ouders. Iedere dag weer staan ze voor de klas om hun leerlingen zo veel mogelijk van hun (in hun ogen) geweldige vak bij te brengen. Dag in dag uit, jaar in jaar uit. Alhoewel het soms lijkt alsof docenten één zijn met hun vak en nooit iets anders doen dan lesgeven, is dit natuurlijk niet het geval. Iedere docent heeft een verhaal. In deze rubriek vertellen leraren dingen die níet tijdens de lessen aan bod komen.

Deze keer is het de beurt aan Bart Classens (docent Wiskunde).

Naam:

Ik ben Bart Classens, ik ben 29 jaar en werk hier al sinds 2015.

Iedere werkdag moet ik om 6.40 uur opstaan en dan ben ik het langst bezig met ontbijten en journaal kijken.

Mijn lievelingskleur is: blauw

Mijn lievelingsgerecht is: lasagne

Mijn lievelingsdier is: olifant

Mijn favoriete band/zanger is: Rowwen Hèze, Memphis Maniacs, Postmodern Jukebox

Mijn favoriete (Netflix) film/serie: La casa de papel en Sherlock

Mijn hobby’s zijn: muziek maken, voetbal kijken, drankje doen met vrienden en collega’s

Ik woon samen met (inclusief huisdieren): mijn vriendin Floortje

Mijn grootste blunder is: vergeten dat ik moest lesgeven en dat de klas na ruim 20 minuten nog steeds in de buurt was. Toppers vorig jaar van V4WisB1!

Vroeger was mijn ultieme droombaan: tovenaar worden

Favoriete vak: gym, lekker verschillende soorten sporten uitproberen

Minst favoriete vak: Latijn. De cultuur was fantastisch, het vertalen een drama

Celebrity crush: Doutzen Kroes

Het belangrijkste wat een leraar aan mij verteld heeft is: Met hard werken, kun je bijna alles bereiken, maar ook: er zijn belangrijkere dingen op de wereld dan school.

Dit is het leukste aan mijn beroep: met leerlingen zwetsen en ondertussen proberen ze ook nog wat nuttigs te laten leren.

Dit is het minst leuke aan mijn beroep: af en toe moeten mopperen

Dit is het leukste aan mijn vak: puzzelen en allerlei verschillende soorten problemen oplossen. En als het lukt om een moeilijk probleem op te lossen, dan is dat fantastisch!

En hierom zou iedereen dit vak moeten kiezen: iedereen heeft geluk, je krijgt het vak er gratis en voor niets bij in je vakkenpakket. Super leuk en handig!

Een grappige/leuke situatie hier op school die ik nooit meer zal vergeten: Gezelligheid met leerlingen, bijvoorbeeld dat een inmiddels oud-leerling tijdens een gesprek niet alleen een pak koekjes voor mij had meegenomen, maar ook een pak koekjes die ik thuis aan mijn vriendin moest geven.

Dit heb ik altijd al tegen deze/die collega(s) willen zeggen: we hebben een hele grote groep goede, leuke en gezellige collega’s op het Kandinsky. Jullie zijn top!!

Verdere opmerkingen: Voor de voetbalfans: WZAWZDB

Vond je dit een interessant artikel?
Deel het met je vrienden!