#CORRESPONDENTBUITENLAND

Uitwisseling naar Zaragoza


Hannah (14 jaar) en My Linh (14 jaar), 2e klas tweetalig vwo, trokken voor vijf dagen met hun klas naar Zaragoza, Spanje. Voor het Kandinsky Nieuws deden ze verslag.

"‘Barcelona is zonder twijfel de mooiste stad waar ik ooit ben geweest.’"

Hannah:

Zondag

De reis naar Zaragoza begon zondag vroeg, heel vroeg. We moesten om 3:45 am op school zijn, om op tijd te zijn voor de bus. Daarna gingen we met het vliegtuig naar Barcelona. Het was niet een heel lange reis, maar het was best gezellig. Toen we aankwamen kregen we vijf uur de tijd om in groepjes door de stad te wandelen. Het was fantastisch. Barcelona is zonder twijfel de mooiste stad waar ik ooit ben geweest. We moesten een paar opdrachten doen, maar we hadden meer dan genoeg tijd om rond te lopen. Op gegeven moment begon het te regenen. Maar dat maakte mij niks uit, het was nog steeds de leukste dag van het hele reisje, naar mijn mening, en ik zal het nooit vergeten.

My Linh:

Maandag

Na een lange en vermoeiende dag in Barcelona gingen we naar de gastgezinnen. In tegenstelling tot andere kinderen had ik mijn host nooit ontmoet, omdat zij niet meedeed met het uitwisselingsprogramma. Ondanks dat was de week wel heel gezellig. Mijn favoriete dagen waren maandag en dinsdag.


Op maandag ging ik na school met haar zwemmen in haar zwembad en daarna gingen we naar het centrum. Haar moeder gaf mij een rondleiding en veel informatie over Zaragoza, maar omdat zij geen Engels kan moest haar dochter het steeds vertalen. Na afloop gingen we shoppen.

Dinsdag

Op dinsdag moesten we vroeg op school zijn, want dat was de dag waar we gingen raften. Raften lijkt op kanoën, maar we deden het op een soort opblaasbaar vlot met groepjes van zeven of negen. Na een tijd busreizen, omkleden en veel uitleg was het eindelijk zover. Raften is echt een teamsport. Je moet de juiste kant en tegelijk peddelen. Er waren ook gebieden waar de rivier heel wild en als je niet luisterde naar de instructeur je in het water kon vallen. Het was een leuke en spannende ervaring.

Woensdag

Op woensdag nam ik afscheid van haar, omdat zij zelf donderdagvroeg naar een uitwisseling in Duitsland ging.

Hannah:

Donderdag

Donderdag gingen we door Zaragoza wandelen. We werden opgesplitst in groepjes met onze host kinderen. Ik zat in een huis met één Spaanse jongen, en één jongen uit mijn klas. Ik zag er voor de reis heel erg tegenop om met twee jongens in een huis te zitten, maar ik vond het juist superleuk. Met dat groepje gingen we dus door het centrum van Zaragoza lopen. We hadden een lijst met plaatsen waar we naartoe moesten. Zaragoza is ook echt een supermooie stad, heel interessant ook en er zijn best veel overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Vrijdag

De volgende dag moesten we helaas weer terug naar huis. Het was een superleuke en onvergetelijke reis. En ik ga ooit zeker nog eens terug naar Barcelona.

Vond je dit een interessant artikel? Deel het met je vrienden!