#VOORWOORD

door Joris Bovy

rector Kandinsky College Nijmegen

Terug op school!

In het Kandinsky Nieuws van voor de zomer vroeg ik me af hoe we in september zouden starten. Zouden we misschien weer ‘back to normal’ kunnen gaan? Ik ben, met al mijn collega’s, ontzettend blij dat we het schooljaar gestart zijn met de leerlingen op school. Ook voor onze nieuwe brugklasleerlingen was een warm welkom belangrijk. Mijn eigen brugklasperiode is alweer even geleden, maar ik weet nog goed hoe spannend ik het vond. Ook Eefje Derks (v6) blikt terug op haar brugklasperiode, nu ze acteert in de tv-serie ‘Brugklas’.

Als ik zo rondloop tijdens de pauzes, lijkt iedereen zijn draai behoorlijk gevonden te hebben. Iedere persconferentie is weer spannend en dwingt ons tot snel schakelen. We dragen ondertussen mondkapjes in de gangen en via Zoom doen de leerlingen die thuis in quarantaine zitten mee. Het is dus nog allesbehalve back to normal. Toch voel ik dat we er met zijn allen positief en strijdbaar voor gaan: leerlingen, ouders en medewerkers. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich veilig voelt op school en dat de school openblijft.

En gelukkig gebeurt er naast corona veel moois op Kandinsky College Nijmegen. Blij word ik van onze samenwerking met Stichting Liz, sinds dit schooljaar gevestigd in de voormalige conciërgewoning op het voorplein van onze school. Stichting Liz verzorgt onderwijs aan tieners van 12-18 jaar met een ernstige meervoudige beperking. Wekelijks loop ik even bij ze binnen of zie ik de kinderen van Liz met de Kandinsky-leerlingen contact maken op het schoolplein. Heel mooi om te zien hoe deze werelden steeds meer samengaan.

We staan als school voor uitdagingen als het gaat om internationalisering. Juist nu is internationalisering belangrijker dan ooit. Alleen door over de grenzen heen samen te werken kunnen we het virus terugdringen. Maar hoe geven we internationalisering vorm in coronatijd? Lees hier wat onze leerlingen en collega’s daarover vertellen. Vorig jaar kreeg ik van twee enthousiaste leerlingen de vraag of ze een schoolkrant mochten maken. Ze kwamen met een plan en enthousiaste ideeën over onderwerpen die meer onder leerlingen spelen. En zie hier, nu maken Ilke van Alfen en Marieke van den Berg deel uit van de redactie! Lees hier hun artikel over Xplore. Deze editie van het Kandinsky Nieuws is tot stand gekomen met een nieuwe redactie die is uitgebreid met nog vier leerlingen: twee schrijvers en twee illustratoren.

Heel veel leesplezier!