#OUDERRAAD

Bericht van de ouderraad


Inge Boerrigter, Paul Dam, Silvia Dodemont, Lieske Hofland, Jos Kok, Rian Kroese, Corine van Marrewijk, Ingrid Scheurink, Froukje Wartenbergh, Sonja van Wichen en Arzu Simsek

Verbinding

door Silvia Dodemont (namens de ouderraad)

“Schrijf vooral vanuit jezelf, het hoeft niet hoogdravend te zijn”, gaf rector Joris Bovy aan, toen ik aanbood de bijdrage vanuit de ouderraad voor de nieuwsbrief te maken. “De nieuwsbrief is voor en door ons allemaal”. Dat roept de gedachte aan ‘verbinding’ bij me op. In deze tijd, waarin we juist letterlijk meer afstand moeten houden, is het gevoel met elkaar verbonden te zijn zo belangrijk. Om eerlijk te zijn, vormt dit zo nu en dan wel een uitdaging voor ouders met pubers. De afgelopen tijd hebben wij, mijn man en ik, ons vaak afgevraagd: “Waar doen we goed aan? We gaan niet op vakantie, welke impact heeft dat op de kinderen? Welke contacten zijn ‘veilig genoeg’? Welke sociale bijeenkomsten kunnen? Doen we onze kinderen te kort door veel te laten? Weer wat gesnotter, naar school of niet? Kunnen we van onze kinderen begrip en inzicht verwachten in onze keuzes? Wat vinden onze pubers er zelf van?” Etcetera. En niemand weet het. We hebben soms kritiek op of bewondering voor elkaar, maar iedereen doet hierin wat hem of haar het beste lijkt. Doorgaan Afstand houden is verstandig, maar ook moeilijk. Onze kinderen zijn in elk geval nog nooit zo blij geweest om weer naar school te kunnen na een vakantie. Eindelijk weer samen met vrienden kunnen zijn. Eindelijk weer ‘normaal’ les. Ook de musical wordt weer opgestart, iets wat voor veel verbinding zorgt voor onze zoon. Natuurlijk gaat het niet allemaal perfect. Ik merk echter, ook weer tijdens de afgelopen ouderraadvergadering, dat de school enorm haar best doet om, de corona-richtlijnen in acht nemend, weer zo goed en zo compleet mogelijk onderwijs te verzorgen en vast te blijven houden aan waar de school voor staat.

Samen En hier is dit jaar zelfs iets nieuws aan toegevoegd. Er is namelijk verbinding gezocht met pubers die door hun handicap niet zomaar deel kunnen nemen aan het schoolse leven. Het enthousiasme waarmee er gestart is met de samenwerking met Stichting Liz, wakkert het gevoel van ‘we doen het samen’ alleen maar aan. En ook dit opent je wereld. Ik hoop dat het ons, ouders en school samen, lukt om onze kinderen goed door deze onzekere tijd heen te leiden. Dat onze kinderen de verbinding met elkaar kunnen behouden! Want…. Samen zijn Is samen lachen, samen huilen Leven door dichtbij elkaar te zijn Samen zijn Is sterker dan de sterkste storm Gekleurder dan 't grauwe om je heen Want samen zijn Ja samen zijn Dat wil toch iedereen (Willeke Alberti)

Belangstelling om deel te nemen aan de ouderraad?

Voor meer informatie mail naar:

ouderraad@kandinskycollege.nl