#ONDERWIJSINNOVATIE


Lekker in je vel met Kandinsky FITs you

door Loïs Vermeer

Op het Kandinsky College vinden wij het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Daarom is er op het Kandinsky veel ruimte voor sport en beweging. Want wie gezond is en regelmatig beweegt, voelt zich beter en kan beter leren! Het Kandinsky College beschikt over een fantastische buitenaccommodatie met een sportveld, een bos, basketbal- en voetbalcourts en een calisthenicspark. Hier wordt actief gebruik van gemaakt tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding (LO).

Kandinsky FITs you

Maar ook buiten de lessen LO zijn er, tijdens pauzes of na schooltijd, veel mogelijkheden om lekker te bewegen en te ontspannen. Zo staan de donderdagen regelmatig in het teken van ons programma Kandinsky FITs you: dan organiseren we in de grote pauze activiteiten op het gebied van bewegen, voeding en welzijn, of organiseren we sporttoernooien waar iedereen aan deel kan nemen. Deze toernooien zijn op school of buiten de school. We zoeken hierbij samenwerking met sportverenigingen in de omgeving van het Kandinsky College.

Teamspirit

Binnen het FITs you-programma ben je niet alleen heel gezond en ontspannend bezig, je leert ook met elkaar samenwerken, omgaan met winnen en verliezen, elkaar succes gunnen, en je leert omgaan met verschillen.

Meer fit en gezond

Op het Kandinsky College is er ook veel aandacht voor een gezonde leefstijl. We hebben niet alleen een Gezonde Gouden schaal-kantine, maar besteden ook tijdens de mentorlessen aandacht aan een gezonde leefstijl.

Sport binnen Xplore-uren

Voor leerlingen die graag extra willen bewegen is er in de onderbouw de mogelijkheid om meer uren sport te kiezen, door middel van het Xplore-programma. In dit programma wordt veel extra sport aangeboden zoals jump, boksen, archery tag, softbal, mudrun en cheerleaders. Voor de Xplore-uren heeft meer dan 80 % van de eerstejaarsleerlingen minimaal één keer een blok sport gekozen. Dit laat zien dat onze leerlingen zeker behoefte hebben aan meer beweging op school.

GEZONDE WEEK


In de week van 11 november is er een gezonde week op het Kandinsky College. Hier zal de gehele week in het teken staan van beweging, gezondheid en welzijn. Er zijn pauze-activiteiten, een “daily mile”, een event met gastspreker, workshops en gezonde snacks.

Vond je dit een interessant artikel?
Deel het met je vrienden!