#NIEUWS


Brugklassers kiezen Xplore-vakken

door Ans Kieskamp

Op dinsdag 17 september vond de kick-off van het Xplore-programma voor de eerstejaarsleerlingen plaats. In twee sessies zat onze grote groep eerstejaarsleerlingen in het auditorium om alles te horen over het nieuwe keuzeprogramma. Vol enthousiasme pitchten de docenten hun Xplore-vak voor de groep. Leerlingen liepen na de pitches uitgelaten naar de keuzemarkt in de aula. Het keuzeprogramma staat als een huis: er is ruime keuze uit zeer verschillende vakken, van het bouwen van een escaperoom tot het volgen van een introductie Chinees en jump-clinics.

Moeilijk kiezen

Guus uit t1c vindt het heel leuk dat hij zelf vakken mag kiezen in periode 2, 3 en 4. Rosalie heeft daar wel moeite mee: ‘Ik vind sporten leuk, maar ook tekenen en boetseren. Wat moet ik nou eerst kiezen?’ Volgens Fenna, June, Hannah en Elvie uit t1f waren de pitches goed georganiseerd, maar was de markt een beetje rommelig. Leerlingen stonden in groepjes met elkaar te overleggen. Je kwam er moeilijk tussen. Toch zijn ook zij enthousiast over het aanbod van vakken. Er is voor iedereen wel iets wat bij hem of haar past. ‘Wat is kiezen soms moeilijk! Maar gelukkig mag je drie keer kiezen als je dat wilt.’

"Ik vind sporten leuk, maar ook tekenen en boetseren.
Wat moet ik nu eerst kiezen?"

- Rosalie -

Teamwork

Docent Kim Verstappen, lid van de organisatie van de pitch en de markt, is tevreden over het verloop van de kick-off. “Het heeft veel voorbereiding gekost, maar dat was niet voor niks.

Docent Willem Kunst sprak de pitches aan elkaar en het was gaaf om te zien hoe collega’s zo enthousiast mogelijk hun Xplore-vak presenteerden. Leerlingen zijn na de pitches naar de markt in de aula gegaan en mochten daar een voorlopige keuze maken. In de week na de Xplore-markt hebben alle leerlingen tijdens de mentorles de keuze online definitief gemaakt. Alle mentoren zijn vooraf goed geïnformeerd door docent Elin Meijnen. Zij heeft op de achtergrond veel werk verzet. Ik ben blij dat ik met zo’n fijn team het Xplore-programma vorm mag geven.”

Vond je dit een interessant artikel?
Deel het met je vrienden!