#NIEUWS


Kom in actie voor het klimaat!

door Vera Klaver en Hannah Janssen, v6

Vrijdag 27 september was het weer zover: de klimaatstaking in Den Haag. Deze was uitzonderlijk, omdat over de hele wereld miljoenen mensen de straat op gingen om hun ongenoegen te delen met iedereen die het wilde horen. Ze waren enerzijds boos omdat het anders moet, maar anderzijds ook vol hoop.

Woede en vreugde

De woede richtte zich op de politiek en het bedrijfsleven, want die moeten eindelijk gaan inzien dat we zo snel mogelijk samen tegen klimaatverandering moeten – en kunnen – vechten. Er heerste vreugde omdat 30 000 Nederlanders zich verenigd voelden. Samen kunnen we de maatschappij veranderen!

Stem

Anders dan de eerdere stakingen waren er niet alleen scholieren, maar mensen van alle leeftijden. Het was gezellig druk en de sfeer zat er goed in. In een stoet van duizenden mensen liepen we door de straten van Den Haag. De meeste mensen hadden zelfgemaakte borden met teksten zoals ‘We chose green’ en ‘Climate justice now!’. Wij besloten met een groepje vriendinnen ook de straat op te gaan, omdat wij vinden dat de regering en grote bedrijven veel meer moeten doen om klimaatverandering tegen te gaan. Omdat we nog geen 18 jaar zijn, willen we op deze manier onze stem laten horen.

Scholen duurzamer

Toch moet niet alleen de regering actie ondernemen. Ook binnen onze school kunnen nog heel wat dingen verbeterd worden. Samen met scholieren van andere scholen binnen de scholengroep zijn we aan het praten over hoe we onze scholen het beste en het snelst kunnen verduurzamen. Hopelijk kunnen we, samen, op onze scholen de wereld een stukje duurzamer maken!

"Samen met scholieren van andere scholen binnen de scholengroep zijn we aan het praten over hoe we onze scholen het beste en het snelst kunnen verduurzamen."

Vond je dit een interessant artikel?
Deel het met je vrienden!