#MIJNWERELD


Mijn ervaring met masterclasses

door Sophie Wolf, v5

Masterclasses zijn extra cursussen die het Kandinsky College aanbiedt, naast het bestaande curriculum. Deze aangeboden lessen verschillen erg van elkaar. Je kunt kiezen uit extra talen, zoals Spaans en Italiaans, of iets leren over moleculaire wetenschappen en game & level design. Onze school geeft leerlingen de mogelijkheid om een toekomstige interesse te ontdekken via dit programma. Maar wat vinden de leerlingen hier zelf van? Hieronder lees je mijn ervaring.

Iets nieuws leren

Toen ik voor het eerst iets over masterclasses te horen kreeg, was ik niet bepaald enthousiast. Ik had geen zin om langer op school te zitten dan nodig. Maar toen ik de lijst met de aangeboden lessen zag, veranderde dat. In de vierde koos ik meteen vier masterclasses: debatteren, Spaans, DELF (extra Frans) en Goethe (extra Duits). Hoewel ik sommige leuker vond dan andere, heb ik altijd wel iets nieuws geleerd. Deze nieuwe informatie bevoordeelt je altijd met je verplichte schoolvakken. Bijvoorbeeld tijdens debatteren, toen ik leerde hoe je een goed argument onderbouwt. Deze nieuwe kennis helpt mij nu tijdens het schrijven van een betoog voor Nederlands en het analyseren van teksten bij global perspectives.

Verheugen

Masterclasses zoals Italiaans, Spaans en debatteren bestaan ook uit buitenschoolse activiteiten. Als je je kan verheugen op een reis naar Spanje of Italiƫ, maakt dit de les veel leuker. Bij debatteren nam ik deel aan verschillende debatwedstrijden. Omdat je de theorie die je in de les hebt geleerd meteen omzet naar in de praktijk, maakt het deze extra vakken veel aantrekkelijker. Dus over het algemeen vind ik het masterclass-programma erg fijn, vanwege het ontdekken van nieuwe onderwerpen en de kansen die daarbij horen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel het met je vrienden!