#CORRESPONDENTBINNENLAND

Mavo 4 op Leukermeerkamp


Verslag van Amy Laurant, M4a

DAG 01

De eerste dag van het Leukermeerkamp was op woensdag 12 september. Iedereen moest op een bepaalde plek zijn in zijn of haar buurt zijn waar de tassen opgehaald werden. Het duurde toen ongeveer 2.5 uur om 30 km te fietsen naar het Leukermeerkamp. Toen we daar aankwamen kregen we een huisje voor 5 of 6 personen, toen mochten we de spullen uitpakken en even uitrusten. Om 13.30 uur begon ROC-adventuren, dat was een sportprogramma waar we gingen laser gamen, frisbeeën en andere spellen deden. Daarna was er even vrije tijd om bijvoorbeeld boodschappen te doen en te koken. Om 19.00 gingen we naar een café fietsen waar twee cabaretiers op het programma stonden. Na een drankje gingen we weer terug naar het Leukermeer. Na het avondprogramma waren we vrij om naar de chalets van anderen te gaan om te kletsen enzo. Om 24.00 uur moest iedereen naar zijn eigen chalet.

DAG 02

We stonden op om 8.00, om 9.30 gingen we sporten onder leiding van de LO-docenten: activiteiten als voetballen, kanoën en frisbee. Om 13.00 uur werden we met de bus opgehaald voor een bezoek aan Venlo. We kregen daar geen opdrachten en kregen daar vrije tijd in de stad tot 16.30 uur. Toen werden we weer met de bus terug naar het Leukermeer gebracht. Om 21.30 uur vertrokken we met de fiets naar een bos in de buurt om een wandeling in het donker te maken, maar dat ging helaas niet door: er liep politie rond omdat daar veel illegaal gevist werd. Waar we de fietsen neer hadden gezet, zat een soort van museum/café waar we wat gingen drinken. Toen fietsten we terug en hadden we de hele avond vrije tijd tot 00.30 uur, toen we weer terug moesten naar onze eigen chalets.

DAG 03

De dag begon weer om 8.00 uur, toen we moesten inpakken en het hele huisje moesten schoonmaken. Toen het huisje was schoongemaakt werd het eerst gecontroleerd door de docenten en daarna door personeel van het Leukermeer. Als de chalet werd goedgekeurd door het personeel moesten we weer de sleutel inleveren en mochten we weer terug naar huis fietsen. Dit keer waren er twee plekken om de tas weer op te halen, ergen op het industrieterrein in Malden en op school.

Dit was een samenvatting van wat we allemaal hebben gedaan op het Leukermeer kamp,

het was een erg leuk kamp en het was heel gezellig.

Vond je dit een interessant artikel? Deel het met je vrienden!