#CORRESPONDENT_BUITENLAND

De reis naar Engeland

door Helena Kokke (t1a)

Hallo!

Ik ben Helena en ik zit t1a (dat is een eerstejaars klas in het tweetalig onderwijs). Ik ben met alle eerstejaars van het tweetalig onderwijs naar Engeland geweest. Ik ga jou iets vertellen over mijn ervaring van deze reis.

Dag 1

Maandag, de dag dat we naar Engeland gingen!

Eerst verzamelden we bij de Wedren. We vertrokken om 07.30 uur.

We reden naar Frankrijk en gingen vanaf daar met de boot naar Engeland. We waren om 19.00 uur bij de plaats waar we het gastgezin ontmoetten. Het gastgezin was superlief en zorgde goed voor ons.

Dag 2

Dinsdag gingen we naar Brighton. Als eerste gingen we naar het Royal Pavilion, dat was een heel mooi en groot gebouw. Later deden we de shopping game, daarbij moest je allemaal verschillende winkels vinden en dan moest je er een foto/selfie maken. Als je eerder klaar was, kon je nog even naar de Brighton Pier. Daar was een hele grote gamehal en kon je nog even dingen voor jezelf doen. Rond 16.15 uur gingen we wandelen bij Beachy Head. Vanaf daar had je heel mooi uitzicht.

Dag 3

Woensdag gingen we naar Chichester. In Chichester gingen we een andere shopping game doen. Je moest door de straat lopen en bij die straat hoorden bepaalde opdrachten. Als je klaar was, mocht je nog even shoppen en het stadje verkennen. Daarna gingen we nog cricket spelen en andere spellen doen die met die sport te maken hadden. Later gingen we bowlen, dat was ook supergezellig.

Dag 4

Donderdag, de laatste dag van Engeland. Als eerste gingen we in de ochtend een boottocht maken. Die boottocht maakten we door Londen. Het was daar echt supermooi, je zag allemaal verschillende mooie gebouwen zoals the Big Ben, the London Eye en nog veel meer moois.


Toen we daarmee klaar waren gingen we naar het Natural History Museum in Londen. Je zag daar heel veel verschillende dingen uit de oude tijd, zoals skeletten van dino’s en verschillende fossielen. Daarna gingen we naar Londen om zelf te shoppen. Je had dan twee uurtjes om gezellig met een paar vriendinnen dingen te doen in Londen. Na die twee uurtjes moest je weer terug zijn, want toen gingen we eten bij de Pizza Hut. We mochten daar onbeperkt eten en het was superlekker.


Rond 19.30 uur gingen we naar de musical Aladdin, dat was een supermooie musical. Na de musical zijn we naar huis gereden. We moesten eerst met de boot, daar waren we echt meer dan een uur te vroeg voor. En toen hadden we de bootreis terug en daarna weer met de bus (bijna iedereen lag te slapen). Om 09.30 uur, een uurtje te vroeg, waren we aangekomen.


Royal Pavilion in Brighton

Cricket in Chichester

Natural History Museum in Londen

Beachy Head

London Eye

Aladdin, the musical

Vond je dit een interessant artikel? Deel het met je vrienden!