#OUDERRAAD


Bericht van de ouderraad

Inge Boerrigter

Inge Boerrigter


Kennismaken met andere landen, culturen en normen & waarden zijn ervaringen waardoor je als mens goed inzicht krijgt in wat er gaande is in de wereld.

Beste Kandinsky-leerlingen, ouders en medewerkers,

Laat die vakantie maar komen! Eindelijk zon in plaats van regen (tjonge, wat was de meimaand een tegenvaller). Eindelijk versoepeling van de coronamaatregelen. De toetsweek en de examens zitten er bijna op. Er is veel van de leerlingen en docenten gevraagd de afgelopen maanden, en zeker ook van de directie, conciërges en roostermakers. Maar samen hebben jullie de moed erin gehouden, weloverwogen keuzes gemaakt en enorm hard gewerkt. Met bewondering en trots heeft de ouderraad deze positieve houding en aanpak van iedereen bij “ons” Kandinsky College zien gebeuren.

Wat zeker gemist werd door leerlingen dit afgelopen schooljaar zijn de reizen en uitwisselingen. Kennismaken met andere landen, culturen en normen & waarden zijn ervaringen waardoor je als mens goed inzicht krijgt in wat er gaande is in de wereld. Het kan je op ideeën brengen over je toekomstige studie of baan. Reizen wakkert ook vaak een gevoel van “de wereld willen verbeteren” aan. Zelf werk ik voor een zakenreisorganisatie, en ervaar dagelijks hoe belangrijk het is om met een open houding mensen van een ander land tegemoet te treden. Zakendoen op internationaal niveau is prachtig en vaak ook ontroerend omdat je, als je in een ander land bent, je je kwetsbaar en open zult moeten opstellen om iets te bereiken. De harde, zakelijke “schil” waarachter mensen zich soms willen verschuilen, valt dan vanzelf weg en maak je contact met een open houding, empathie en begrip voor de ander. Een beetje kennis over de lokale gebruiken helpt daar zeker bij. Daarom hoop ik voor alle Kandinsky-leerlingen op een reislustig nieuw schooljaar!

We hebben als ouderraad, ook dit jaar weer, mogen luisteren naar plannen en meepraten over de beoogde aanpak en voorgestelde besluiten. Dit schooljaar hebben we o.a. gesproken over communicatie, open dag, roosters, jaarplanning, ouderbijdrage, TTO-kosten, toetsweek, onderwijs in coronatijd, vernieuwbouw-kosten, voorgenomen fusie, en Stichting Liz; wat een top-initiatief.

Persoonlijk kan ik oprecht zeggen dat we als ouderraad gehoord en gewaardeerd worden. Elke (online) bijeenkomst met de directie is een open en eerlijk gesprek waarin we begrip voor elkaars standpunten tonen, maar ook wederzijds kritische vragen durven te stellen.

Ouders, weten jullie ons te vinden? Wij zijn er voor jullie en namens jullie. Twijfel niet als je een vraag hebt over het reilen en zeilen bij het Kandinsky College, want wij zijn er om vragen te beantwoorden of voor te leggen tijdens één van de zes vergaderingen die we jaarlijks met de directie hebben. Je kunt ons bereiken via ouderraad@kandinskycollege.nl.

Een fijne vakantie allemaal. Blijf gezond en, als het kan, lekker reizen!

Namens de ouderraad, Inge Boerrigter, moeder van Renske uit VWO-4-TTO en partner van Wessel van Ingen

Bovenste rij van links naar rechts: Inge Boerrigter, Paul Dam, Silvia Dodemont, Lieske Hofland, Jos Kok Onderste rij van links naar rechts: Rian Kroese, Corine van Marrewijk, Ingrid Scheurink (vz), Arzu Simsek, Froukje Wartenbergh en Sonja van Wichen

Belangstelling om deel te nemen aan de ouderraad?

Voor meer informatie mail naar:

ouderraad@kandinskycollege.nl