#HUNWERELD


Waar houden onze docenten van?

Docenten, het lijkt wel alsof je ze vaker ziet dan je eigen ouders. Iedere dag weer staan ze voor de klas om hun leerlingen zo veel mogelijk van hun (in hun ogen) geweldige vak bij te brengen. Dag in dag uit, jaar in jaar uit. Alhoewel het soms lijkt alsof docenten één zijn met hun vak en nooit iets anders doen dan lesgeven, is dit natuurlijk niet het geval. Iedere docent heeft een verhaal. In deze rubriek vertellen leraren dingen die níet tijdens de lessen aan bod komen.

Deze keer is het de beurt aan Martina Schulte-Mattler (docent Duits).

Naam:

Ik ben Martina Schulte-Mattler. Ik ben 46 jaar en werk hier al 14 jaar.

Iedere werkdag ben ik om 8.00 uur op school en dan ben ik bezig met les geven, vergaderen, begeleiden van leerlingen en studenten.

Mijn lievelingskleur is: Ik weet, het is geen kleur maar het is toch zwart.

Mijn lievelingsgerecht is: Salade met frietjes!

Mijn lievelingsdier is: Gewoon alles wat je in een bos of tuin kan vinden. Bovendien hou ik van cavia’s en paarden.

Mijn hobby’s zijn: Fitnessen, paardrijden, soms hardlopen, creatief bezig zijn, op een cruise gaan.

Ik woon samen met (inclusief huisdieren): Tobias, mijn man. Lina, mijn dochter. Mijn paard Franz woont op de manege.

Mijn grootste blunder is: Die is echt heel vervelend…..

Vroeger was mijn ultieme droombaan: Kinderarts, pedagoog.

Favoriete vak: Latijn, Duits, levensbeschouwing

Minst favoriete vak: Scheikunde, dit lag zeker aan de docent. Ik schrok nog toen ik hem 4 jaar geleden op een school revival feest zag!

Dit is het leukste aan mijn beroep: Ik zie iedere dag veel mensen, er is veel leven en lachen om me heen. De leerlingen zijn superaardig en hebben altijd iets te vertellen. Ik wil leerlingen uitdagen iets te leren en plezier aan school te hebben, hun talenten te laten ontdekken. Ik leef mee als ze hun ideeën / dromen waar maken.

Dit is het minst leuke aan mijn beroep: Urenlang toetsen nakijken…

Dit is het leukste aan mijn vak: Omdat wij vlak aan de grens wonen kunnen leerlingen zich beter en sneller oriënteren in Duitsland en misschien aan hun broers of zussen, misschien zelfs ouders uitspraken uitleggen of typische gedragingen in Duitsland toelichten.

En hierom zou iedereen dit vak moeten kiezen: Het lijkt op de Nederlandse taal, dus makkie! Duitsers wonen om de hoek. In Duitsland kun je goedkoop wonen en veel geld verdienen.

Dit heb ik altijd al tegen deze/die collega(s) willen zeggen: @Henk van der Kaaij: Helaas ga je met pensioen. Je was en bent altijd erg betrokken bij de leerlingen. Wij zullen je erg gaan missen! @Vakgroep Duits: Fijn dat jullie er zijn :o)

Vond je dit een interessant artikel?
Deel het met je vrienden!