#OVERGRENZENHEENKIJKEN


Op wereldreis in je klaslokaal

Een verslag van International Day

door Grace Leavitt

Door Jos Hoogstad

Op donderdag 19 november was het op het Kandinsky College International Day — een dag waarop leerlingen van het eerste en tweede jaar een kijkje over de grenzen konden nemen zonder fysiek te reizen. Een verslag van een leuke en leerzame dag.

In een kleurrijk gedecoreerde school bogen leerlingen zich over het project Expo Europa. Hier kregen ze de kans om zich te verdiepen in een Europees land en hierover te leren. Ook werd er (coronaproof) genoten van een heerlijke lunch waar gesmikkeld werd van typische Europese hapjes. Andere leerlingen staken hun neuzen in enkele artikelen over de Verenigde Staten en hebben door middel van Zoom gesproken met leerlingen uit Amerika.

Fenna Coumans (T2E) vertelde vol enthousiasme (in het Engels!) over haar dag. Er was op International Day veel ruimte voor eigen creatieve ideeën, vond ze. Behalve de Amerikaanse geschiedenisles en bijbehorende opdrachten, kon je ook een presentatie voorbereiden over een onderwerp betreffende Amerika en de cultuur. Zo kozen Fenna en haar groepje voor de Amerikaanse Ivy League universiteiten en hoe moeilijk het is om daar op te komen. Op het einde van de dag werden al deze presentaties voorgedragen, zodat je ook je spreekvaardigheid kon oefenen.

Over haar Zoom-ervaring zei ze “Zelfs als er geen corona was geweest, zou ik het nog steeds erg leuk gevonden hebben om op deze manier een gesprek te voeren. Nu we zo ver zijn gekomen dat zulke virtuele ontmoetingen mogelijk zijn, zou het stom zijn om er geen gebruik van te maken.” Haar klasgenoten Joshua en Eva lijken beide haar mening te delen. Eva voegt toe: “De hele dag is al leuk geweest, maar de Zoom-meeting was overduidelijk het hoogtepunt. Het is leuk om op deze manier nieuwe mensen te ontmoeten.”

Dat we niet kunnen reizen is jammer, maar dit alternatief was erg sfeervol en gezellig. Het was duidelijk dat zowel de leerlingen als organisatoren van deze leuke en leerzame dag genoten hebben.

Vond je dit een interessant artikel? Deel het met je vrienden via: