#OUDERRAAD


BERICHT VAN DE OUDERRAAD

door Arzu Simsek-Selvi

Arzu Simsek-Selvi


“Het was meteen een heel warm gevoel hoe we hier binnen werden gehaald.”

Mijn naam is Arzu Simsek-Selvi, secretaresse patiëntenzorg in het Radboud Ziekenhuis. Ik wil graag iets vertellen over hoe wij de zoektocht naar de juiste middelbare school voor onze dochter hebben ervaren. Ik heb twee kinderen. Mijn zoon van 24 jaar zit in het laatste jaar Geneeskunde op de Radboud Universiteit. Mijn dochter Asayra had een vwo-advies gekregen. Mijn man en ik vonden een gymnasium geen goed idee- straks is Grieks of Latijn te moeilijk, of is zelfs het vwo niets voor haar en moet er van school gewisseld worden. Dus dat viel af. Als onze dochter toch gymnasium wilde doen, kon dat ook op een scholengemeenschap.

Groot aanbod

Waar wij tegenaan liepen, was dat er in Nijmegen een groot aanbod is. Dat maakt het kiezen best lastig. Asayra wilde natuurlijk naar de leukste school, samen met een paar vriendinnetjes. Wij als ouders wilden dat ze naar een goede school ging die bij haar paste. Ik ben bekend met de website www.scholenopdekaart.nl, waar ik bij een enkele school zag dat er sprake is van een leerlingafname, de rest is stabiel of groeit. Asayra wilde in eerste instantie naar de SSGN, net als haar broer. Maar bij het bezoeken van de open dagen, viel de keuze op Kandinsky College. Daar was het meteen raak, ze voelde zich er veel meer thuis.

Keuzes maken

Maar als ouders moesten we ook een goede keuze kunnen maken. Waar moesten wij op letten bij het kiezen van een school? Hoe betrouwbaar zijn de open dagen van scholen? Hoe was de sfeer? Hoe betrokken zijn de leraren bij de kinderen? Dat was voor ons heel belangrijk. Ik heb zelf altijd op openbare scholen gezeten en ben een groot voorstander van openbaar onderwijs. Maar natuurlijk speelt kwaliteit ook een rol. Je wilt dat je kinderen het best mogelijke onderwijs krijgen. Bij het bekijken van de verschillende scholen vonden wij het als ouders erg belangrijk dat we ons in het eerste contact met een school welkom voelden, en dat ons kind welkom is op school. Dit staat nog los van of de benodigde ondersteuning geboden kan worden. Wij ervaarden het vinden van een geschikte school voor ons kind als een zoektocht die ons veel tijd en energie heeft gekost. In eerste instantie voelden wij tijdens het schoolkeuzeproces spanning en stress en hadden we het gevoel het alleen te moeten doen. Maar toen wij eenmaal voor het Kandinsky College hadden gekozen, waren wij gelukkig en hadden we positieve gevoelens. Wij zijn blij met de uitkomst van het keuzeproces en met de ontvangst op de nieuwe school. Onze dochter zit nu in vwo 3.

Bovenste rij van links naar rechts: Inge Boerrigter, Paul Dam, Silvia Dodemont, Lieske Hofland, Jos Kok Onderste rij van links naar rechts: Rian Kroese, Corine van Marrewijk, Ingrid Scheurink (vz), Arzu Simsek, Froukje Wartenbergh en Sonja van Wichen

Belangstelling om deel te nemen aan de ouderraad?

Voor meer informatie mail naar:

ouderraad@kandinskycollege.nl