#NIEUWS


Ongekende show in de maak

Musical Fame krijgt een zeer eigen twist

door Sophie Wolf (v4c)

De leerlingen van het Kandinsky College gaan dit jaar weer hard aan de bak om een spetterende voorstelling voor te bereiden. Dit jaar wordt het de musical Fame. Hij is gebaseerd op de film Fame, die in 1980 in Amerika uitkwam. De leerlingen hebben er veel zin in en zijn hard aan het repeteren.
Bovendien zal er dit jaar een nieuwe wending in het verhaal zitten.

Het verhaal

De musical Fame gaat over een paar studenten die op een beroemde school, de High School for Performing Arts, in New York zitten. Daar leren ze dansen, zingen en toneelspelen. Elk student heeft hetzelfde doel: beroemd worden, vandaar de naam Fame. Maar de weg naar roem is niet makkelijk en er ontstaan een hoop conflicten tussen de personages. Het is dus een echt teen drama

Musical

De jaarlijkse Kandinsky-musical is inmiddels een hoogtepunt. De keuze voor de musical wordt elk jaar voor de zomervakantie door de docenten gemaakt. Na de zomervakantie begint het proces: audities worden gehouden en de band wordt samengesteld. Iedereen kan meedoen bij de musical of de band, zolang je maar genoeg enthousiasme toont. Meestal wordt het stuk opgevoerd volgens het script van de musical, maar dit jaar niet. Dit jaar zijn de leerlingen zelf aan de slag gegaan om hun levenservaringen, zoals de druk op school, de relatie met hun ouders en vrienden, in de scenes te verwerken. Ze hebben dus zelf de scenes en verhaallijnen geschreven. Het concept van het stuk is gebaseerd op de musical Fame, maar de verhaallijn is een originele samenstelling van ervaringen van de leerlingen. Ze gaan er een hele eigen draai aan geven. Daarom heet de musical ‘Kandinsky Fame Academy’.

Orkest

Het orkest is een belangrijke factor die een musical compleet maakt. Ons orkest is niet uitsluitend van belang voor de musical maar ook voor andere evenementen op school, zoals de Open Dag. Het Kandinsky-orkest bestaat uit een paar koper- en houtblazers, een bassist, een drummer en erg veel pianisten. Elke dinsdag wordt er geoefend. Ook al verschilt de muzikale ervaring van leerlingen en docenten erg, iedereen is hard aan het werk. De nummers die worden gespeeld in de musical bestaan uit een aantal beroemde popliedjes, nummers die zijn overgenomen van de originele musical en ook hebben de orkestleden zelf een stuk gecomponeerd.

Dit jaar wordt speciaal. De leerlingen van het Kandinsky College zijn veel meer betrokken in het proces van de musical en kunnen hun creatieve ideeën met elkaar delen. De bezoekers zullen dus een ongekende show meemaken!

De musical Kandinsky Fame Academy wordt op 3, 4 en 5 april
opgevoerd in Theater Maldensteijn.
Kaartjes zijn vanaf half maart verkrijgbaar.

Vond je dit een interessant artikel?
Deel het via: