#INBEELD


Managementassistenten
Atie en Susan
houden het hoofd koel

door Jos Olsthoorn

Krijgt u wel eens een brief van het Kandinsky College? Dan is deze als het goed is verstuurd door Atie le Sage of Susan Patotzka-Jansen; zij vervullen samen de rol van managementassistente op het Kandinsky College. Maar dat is bij lange na niet alles wat ze doen. Ik vroeg Susan en Atie hoe hun dag er “normaal” uitziet.

Dat blijkt nogal een complexe vraag, lachen Atie en Susan. Sowieso verschillen de taken die zij beiden hebben, maar ze vullen elkaar ook weer aan. Atie: “Eigenlijk komen er door de dag heen zoveel verschillende dingen tussendoor. Als ik ‘s ochtends bedenk wat ik vandaag ga doen, kan het zomaar zijn dat het aan het einde van de dag niet gelukt is. Een dag is nooit hetzelfde.” Susan: “Ik werk hier nog maar kort. Een van mijn taken is de correspondentie naar ouders, leerlingen en medewerkers. Een brief gaat over verschillende schijven voordat deze bij ons terechtkomt. Wij kijken er kritisch naar. Komt de boodschap goed over? Is alles duidelijk? Staan er geen onjuistheden in? We proberen ons echt in te leven in de ouders. Ik vind het goed dat er op het Kandinsky College veel met ouders wordt gecommuniceerd.” Atie: “In die zin is de correspondentie het visitekaartje van de school. Dit proberen we zo zorgvuldig en duidelijk mogelijk te doen.”

IB

Susan: “Ik verzorg ook wekelijks het Intern Bulletin. Dit is een digitale nieuwsbrief aan alle medewerkers, met daarin belangrijke en informerende artikelen. Dit vind ik erg leuk om te doen, ook omdat ik op die manier erg betrokken ben bij wat er speelt op school.”

Atie: “Ik beheer ook de agenda’s van de directie. Gezien de omvang van deze school is afspraken maken soms een hele puzzel. Net hebben we het gehad over onze rol als “visitekaartje” binnen de school. Daaronder valt ook de PR, het Kandinsky Nieuws en onze website. Sinds dit schooljaar heb ik een actievere rol binnen de PR en zit ik in de redactie van het Kandinsky Nieuws.”

Wie is Atie?

Atie le Sage is geboren in Maasbracht, in een schippersfamilie. Ze houdt ontzettend van zwemmen in buitenwater (doet dat het hele jaar rond!), van varen en van zeilen in een Laser Pico met haar kinderen. Atie heeft twee dochters, de oudste van 21 jaar was leerling op de NSG en de jongste van 17 jaar zit in v5 op het Canisius College. Sinds oktober doet ze met veel plezier een korte schrijftraining aan de schrijversvakschool in Den Haag.

Wie is Susan?

Susan Patotzka-Jansen is geboren in Nijmegen en tegenwoordig woonachtig in Wijchen. Ze is getrouwd en moeder van een dochter van 15 jaar, die in het eindexamenjaar op het Maaswaal College zit. Susan loopt meerdere keren per week hard en is het meest trots op het uitlopen van de marathon in Hamburg!

Meters maken

Susan: “We starten in principe om 08:00 uur, maar daarin is wel flexibiliteit. Vanaf het moment dat we binnen komen, staan we “aan”. Zowel onze eigen mailbox, als de infomailbox en de mensen die binnenlopen met vragen, bepalen voor een groot deel ons werk. Hierdoor is het werk vaak ad hoc en ziet iedere dag er anders uit. De mails zijn zo divers en vragen vaak veel meer acties dan slechts het beantwoorden of doorsturen daarvan.” Atie: “Daarnaast hebben we een signalerende rol. We zijn de oren en ogen van de organisatie. Als we iets zien of horen waarvan we denken dat dit verbeterd kan worden, dan leg ik dit voor aan de directie.” Susan: “Inmiddels ben ik goed ingewerkt, ik pak steeds meer taken op en daardoor heb ik het een stuk drukker dan in het begin. Maar dat vind ik juist erg leuk! Atie: “We werken we ook wel eens een thuis. Met deadlines kun je dan thuis echt even meer meters maken.”

Waardering

Susan: “We genieten beiden heel erg van ons werk. De dynamiek van het onderwijs en de leerlingen vind ik geweldig. Het onderwijs is een lerende cultuur. Je kan elkaar gewoon dingen vragen. We leren met en van elkaar. Wat ik prettig vind op het Kandinsky College is dat ik waardering voel, men bedankt elkaar en dat werkt heel motiverend. ” Atie: “Ik vind dat onderwijs en onze schoolleiding erg innovatief zijn. Dit vind ik heel erg leuk en maakt dat ik continu nieuwsgierig ben, blijf bijleren en mezelf blijf ontwikkelen. We hebben een ontzettend mooie werkplek aan het schoolplein en het is heel praktisch dat we kort bij Joris en Mark zitten. We zijn echt blij met onze functie.”

Vond je dit een interesant artikel?
Deel het via
: