#BINNENKORT (1)


Hakuna Matata
by Kandinsky

door Ans Kieskamp


De audities zijn geweest, de rollen verdeeld. Er wordt wekelijks druk gerepeteerd voor de nieuwe schoolmusical Hakuna Matata! Na het grote succes van Fame! vorig jaar zijn de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen.


Het enthousiasme is onverminderd groot: maar liefst 90 leerlingen uit verschillende jaarlagen nemen deel! De regie is dit jaar in handen van Chris Hillen, die zich hieronder graag even voorstelt aan u. Zij wordt hierin ondersteund door Minke Arts, Jos Sloot (orkest), Elin Meijnen (koor), Annika Palm van ID&D (dans) en Ans Kieskamp (productie).


In de lessen beeldende vorming wordt door leerlingen op dit moment hard gewerkt aan de affiches voor de musical. Deze zullen eind januari overal in school te bewonderen zijn. Vanaf half februari zal de kaartverkoop starten, iedere pauze in de aula.


De musical wordt opgevoerd op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 maart 19.30 uur in theater Maldensteijn in Malden.


Houd een datum vrij, jullie komen toch kijken?

"Hallo Kandinsky! Ik ben Chris Hillen, de regisseur van de Kandinsky Schoolmusical. Het Kandinsky is voor mij geen onbekende plek. Zeven jaar geleden alweer zat ik zelf nog in de schoolbanken van deze school. Ook toen bestond de schoolmusical al, waar ik elk jaar aan deelnam. De schoolmusical was voor mij de plek waar ik ontdekte dat ik van theater mijn vak wilde maken. Ik ben daarna de opleiding tot theatermaker/theaterdocent gaan volgen aan ArtEZ. Het is heerlijk om terug te zijn op de plek die voor mij van zoveel betekenis is geweest!


De repetities zijn in volle gang. Elke repetitie geniet ik van al het talent! Het bijzondere van het samen repeteren voor een musical is dat je begint met alleen een script, en langzaam samen toewerkt naar een steeds mooier product. Een product waarin iedereen die meedoet belangrijk is. Waarin iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen. Waarin een verzameling losse leerlingen een 'cast' wordt: de cast van de schoolmusical, met als afsluiter de onvergetelijke dagen in theater Maldensteijn.


En ook al ben ik nog steeds de namen aan het leren – zo'n grote groep heb ik nog nooit tegelijk geregisseerd – ik zie nu al ontwikkeling in hoe de personages gespeeld worden. En dan zijn we nog maar net begonnen, dus dat belooft wat! Kom dus kijken naar onze vertelling van een ijzersterk en geliefd verhaal, kom genieten van het spel, de dans, de zang, de live muziek en kom kijken naar het talent van je medeschoolgenoten, leerlingen en kinderen!"

#BINNENKORT (2)


Fancy Fair voor
het goede doel

door Ans Kieskamp

Op vrijdag 20 december van 10.00 tot 12.00 uur vindt de 17e Fancy Fair plaats op het Kandinsky College. Leerlingen en mentoren organiseren vele verschillende activiteiten: spelletjes, een rommelmarkt, escape room, loterij…te veel om op te noemen! Ouders, opa’s en oma’s, andere familieleden, vrienden, buren, collega’s en kennissen zijn van harte welkom op deze markt in kerstsfeer. Kom vooral kijken!

Loterij voor de Blauwe Ruiter

De opbrengst gaat natuurlijk naar het goede doel. Na overleg tussen de leerlingenraad en de organisatie is besloten dat de opbrengst van de loterij dit jaar naar Stichting De Blauwe Ruiter gaat. Deze stichting ondersteunt ouders die onvoldoende financiële middelen hebben om hun kinderen, onze leerlingen, deel te laten nemen aan reizen, excursies en tweetalig onderwijs. Daar waar Stichting Leergeld (instantie van de gemeente die ook ouders ondersteunt) tekortschiet, vult De Blauwe Ruiter aan. En aangezien Stichting Leergeld steeds minder geld beschikbaar stelt, zal De Blauwe Ruiter de komende jaren steeds vaker moeten bijspringen.

Opbrengst voor Safe Water Forever

De opbrengst van de Fancy Fair zal naar Safe Water Forever gaan, op initiatief van Thijs Kersten uit vwo 6 die in januari 2019 in Oeganda is geweest. Hij heeft daar contact met lokale initiatieven, die de bevolking helpen in de voorziening van drinkwater. Of zoals Thijs zelf schrijft:

“De belangrijkste reden dat Afrikaanse kinderen niet naar school gaan – want vaak bestaan die scholen wel in de omgeving – is dat ze thuis moeten blijven om water te halen voor hun familie. Als er gezorgd wordt voor toegang tot water, kunnen kinderen naar school.”


U begrijpt dat wij hopen op veel publiek en dat we op een mooie manier de kerstvakantie mogen inluiden.


Tot vrijdag 20 december!

De organisatie van de Fancy Fair is op zoek naar nieuwe kleinschalige projecten die zij in de toekomst kan steunen. Bij voorkeur een project dat connectie heeft met de school. Mocht u iets weten, neem vooral contact op met Menno Lecocq of Henk van der Kaaij.

Interessant?

Deel het op: