#HUNWERELD


Waar houden onze docenten van?

Docenten, het lijkt wel alsof je ze vaker ziet dan je eigen ouders. Iedere dag weer staan ze voor de klas om hun leerlingen zo veel mogelijk van hun (in hun ogen) geweldige vak bij te brengen. Dag in dag uit, jaar in jaar uit. Alhoewel het soms lijkt alsof docenten één zijn met hun vak en nooit iets anders doen dan lesgeven, is dit natuurlijk niet het geval. Iedere docent heeft een verhaal. In deze rubriek vertellen leraren dingen die níet tijdens de lessen aan bod komen.

Deze keer is het de beurt aan Lars Einarsen (docent natuurkunde) en Loïs Vermeer (docent lichamelijke opvoeding).

Naam:

Ik ben Lars Einarsen ik ben 34 jaar en werk hier sinds 2018. Iedere werkdag moet ik om half zeven opstaan en dan ben ik het langst bezig met het smeren van een heleboel boterhammen voor mijn dochtertje en mijn vrouw (die nu ze zwanger is ’s ochtends geen enkele etensgeur kan hebben).

Mijn lievelingskleur is: Groen

Mijn lievelingsgerecht is: Een lekkere lasagne gevolgd door zelfgemaakte tiramisu.

Mijn lievelingsdier is: Eekhoorn

Mijn favoriete band/zanger is: Red Hot Chili Peppers

Mijn favoriete (Netflix) film/serie: The Expanse

Mijn hobby’s zijn: Bordspellen spelen, lezen, gamen

Ik woon samen met (inclusief huisdieren): Mijn vrouw Lonneke, mijn dochter Hilde en 3 kippen. Vanaf de zomer komt daar nog een dochtertje bij.

Mijn grootste blunder is: Ik ben heel slecht in grote schrijfopdrachten. Al mijn scripties hebben dan ook veel te lang geduurd en ik heb hiervan geleerd hoe belangrijk het kan zijn om hulp te vragen als dat nodig is.

Vroeger was mijn ultieme droombaan: Uitvinder worden net als professor Barabas uit Suske & Wiske.

Favoriete vak: Scheikunde, mijn eigen natuurkundedocenten deden minder leuke proefjes dan hun scheikundecollega’s.

Minst favoriete vak: Beeldende Vorming

Celebrity crush: Angelina Jolie

Het belangrijkste wat een leraar aan mij verteld heeft is: “Doe eens wat minder serieus en probeer eens wat meer plezier te hebben.” Ik was vroeger een veel te serieuze leerling.

Dit is het leukste aan mijn beroep: Ik kan de hele dag door met mensen praten en hoef niet de hele dag achter een beeldscherm te zitten.

Dit is het minst leuke aan mijn beroep: Leerlingen constant tot stilte manen, vooral als je weet dat ze echt wat uitleg nodig hebben.

Dit is het leukste aan mijn vak: Willekeurige scenes uit films bekijken vanuit een natuurkundig perspectief en dan kijken hoe realistisch het is.

En hierom zou iedereen dit vak moeten kiezen: Met natuurkunde kan je echt bestuderen hoe de wereld om ons heen werkt.

Een grappige/leuke situatie hier op school die ik nooit meer zal vergeten: Heel lokaal 25 vol met rook laten hangen om te kijken hoe coronadeeltjes zich kunnen verspreiden met verschillende soorten ventilatie.

Dit heb ik altijd al tegen deze/die collega(s) willen zeggen: Wie doet er mee met een bordspellenclub zodra het weer kan qua corona? Volgens mij hebben we genoeg geïnteresseerden.

Wat foto’s van toen u een kind was:

Naam:

Ik ben Loïs Vermeer, ik ben 26 jaar en werk hier al sinds 2015. Iedere werkdag moet ik om 7 uur opstaan en dan ben ik het langst bezig met ontbijten.

Mijn lievelingskleur is: Blauw

Mijn lievelingsgerecht is: Gevulde gepofte aardappel van de bbq

Mijn lievelingsdier is: Een aap

Mijn favoriete band/zanger is: Heb ik niet specifiek, mij maak je blij met allerlei soorten muziek… van Beyonce tot Snelle.

Mijn favoriete (Netflix) film/serie: De film die je bij mij altijd weer op kunt zetten, is Intouchables. Nog niet gezien? ECHT KIJKEN!!

Mijn hobby’s zijn: Heerlijk koken voor vrienden/familie, balsporten, wielrennen, spelletjes spelen (Keer op Keer 2 = lievelings)

Ik woon samen met (inclusief huisdieren): Lloyd, Moos en Freddie (zie foto).

Mijn grootste blunder is: Overal waar ik kom, stoot ik wel wat om of laat ik wat vallen in mijn enthousiasme. Laatst gooide ik een heel glas drinken over een pas geverfde muur in een net nieuw gekocht huis van een vriendin.

Vroeger was mijn ultieme droombaan: Profvoetballer en binnenhuisarchitect

Favoriete vak: Gym en filosofie

Minst favoriete vak: Wiskunde

Celebrity crush: Jim Bakkum

Het belangrijkste wat een leraar aan mij verteld heeft is: Dat het allerbelangrijkste is, dat je iets gaat doen wat je leuk vindt!

Dit is het leukste aan mijn beroep: Veel in beweging zijn, kinderen in beweging krijgen, enthousiast maken voor sport en zorgen dat iedereen de les verlaat met een goed gevoel van; dit was leuk! 😊

Dit is het minst leuke aan mijn beroep: Veel vergaderen.

Dit is het leukste aan mijn vak: Samenwerken, samen sporten en lol maken. Niveau maakt niks uit. Er is voor iedereen een manier om lekker te bewegen.

En hierom zou iedereen dit vak moeten kiezen: Ons vak is veel te leuk om te kiezen. Iedereen krijgt het! 😊

Een grappige/leuke situatie hier op school die ik nooit meer zal vergeten: Alle leuke extra dingen maken het werken onvergetelijk op deze school: wenweek, activiteitenweken, reisjes met leuke leerlingen en collega’s, sportdagen, gezonde week en schoolfeesten.

Dit heb ik altijd al tegen deze/die collega(s) willen zeggen: Alle medewerkers op het Kandinsky zijn TOP! We kunnen met z’n allen kei hard werken maar daarnaast is de sfeer ontzettend goed samen.

Wat foto’s van toen u een kind was:

Vond je dit een interessant artikel?
Deel het met je vrienden!